Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miłe dla podniebienia...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Biszkopt: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy budynie, mąkę i proszek mieszamy delikatnie,pieczemy 25-30 minut. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy,kroimy w kostkę i prużymy w garnku z dodatkiem wody i cukru. Masa mleczno-galaretkowa : Puszkę zimnego, skondensowanego,niesłodzonego mleka ubijamy.Gdy będzie już gęste dodajemy tężejące galaretki i dalej ubijamy. Osobno przygotowujemy szafirową galaretkę . Upieczony biszkopt nasączamy likierem.Kładziemy masę jabłkową,masę mleczno-galaretkową i zalewamy galaretką.