Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miłe dla podniebienia...
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3305
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3305
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2435
Składniki
Biszkopt: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy budynie, mąkę i proszek mieszamy delikatnie,pieczemy 25-30 minut. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy,kroimy w kostkę i prużymy w garnku z dodatkiem wody i cukru. Masa mleczno-galaretkowa : Puszkę zimnego, skondensowanego,niesłodzonego mleka ubijamy.Gdy będzie już gęste dodajemy tężejące galaretki i dalej ubijamy. Osobno przygotowujemy szafirową galaretkę . Upieczony biszkopt nasączamy likierem.Kładziemy masę jabłkową,masę mleczno-galaretkową i zalewamy galaretką.