Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu króluje szarlotka, placek jest prosty w wykonaniu i smaczny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5414
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 925
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1371
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5414
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 925
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1371
Składniki
Wykonanie: Wodę zagotować i zdjąć z ognia, włożyć margarynę i rozpuścić. Następnie wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać mikserem, wbić jajka i chwilę jeszcze wyrobić. Przelać do wcześniej przygotowanej formy (40x24 cm) i powciskać pokrojone jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Po upieczeniu posypać ostudzony placek cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.