Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto do wypieku w krótkim czasie. Składniki na pewno masz w domu, a sezon na owoce jest w pełni. Polecam go, bo u mnie często gości na stole. Wystarczy jedynie 45 min i gotowe :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Składniki
Ubij blenderem całe jaja z cukrami na puszystą masę. Potem lekko ubijając już ręcznie dolewaj powoli olej. Wmieszaj delikatnie do masy połączone razem mąki i sodę. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma może być prostokątna, lub zwyczajna tortownica. Owoce wsyp do miski i lekko oprósz mąką. Wysyp równomiernie owoce na ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 30 min. Gdy lekko ostygnie możesz oprószyć ciasto cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne. Smacznego :)