Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny nawet dla początkujących kucharzy.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 160
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 160
Składniki
Do miski wbij jajka i cukier, ubij na puszystą masę, następnie dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą i kakao. Wymieszaj i dodaj przyprawę do piernika. Całość wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuścić masło dodaj cukier, kakao i śmietanę, mieszaj do połączenia składników.
Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowymi.
Piernik można jeść zaraz po upieczeniu , można również przechowywać nawet tydzień w chłodnym miejscu.
Piernik nadaje się do przygotowania na ostatnią chwilę lub parę dni przed świętami. Polecam.