Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszysty sernik z dodatkiem karmelu i mlecznej czekolady.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3172
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3794
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1301
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3172
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3794
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1301
Składniki
Twaróg miksujemy na gładką masę z masłem, żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną i olejkiem. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy (masa będzie rzadka). Białka ubijamy na sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej.
Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ).Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC.Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety - lubi popękać.Studzimy przez ok. 3 godziny.
Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia. Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą i karmelowymi wzorami ozdabiamy sernik przed podaniem.