Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, bez pieczenia. Uwielbiane przez wszystkich:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8852
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7809
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5366
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8852
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7809
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5366
Składniki
Herbatę zaparzyc w filiżance, posłodzic łyżeczką cukru i dodac łyżkę wódki. Tak przygotowanym "ponczem" nasączyc lekko spodni biszkopt.
Nasączony biszkopt posmarowac dżemem. Krem karpatkowy przygotowac wg. wskazówek na opakowaniu i zmiksowac go z kostką masła. Powstałą masę wyłożyc na dżem pozostawiając ok. 3 łyżek do posmarowania górnej części. Przykryc wszystko drugim biszkoptem, który można również lekko nasączyc. Pozostały krem rozprowadzic na wierzchu ciasta.
Bezy pokruszyc, ale nie za drobno i posypac nimi górną warstwę kremu tak aby pokryły całą powierzchnię. Na koniec bezy oprószyc cieniutką wartewką kakałka. Smacznego