Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, bez pieczenia. Uwielbiane przez wszystkich:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4427
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1394
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 364
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4427
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1394
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 364
Składniki
Herbatę zaparzyc w filiżance, posłodzic łyżeczką cukru i dodac łyżkę wódki. Tak przygotowanym "ponczem" nasączyc lekko spodni biszkopt.
Nasączony biszkopt posmarowac dżemem. Krem karpatkowy przygotowac wg. wskazówek na opakowaniu i zmiksowac go z kostką masła. Powstałą masę wyłożyc na dżem pozostawiając ok. 3 łyżek do posmarowania górnej części. Przykryc wszystko drugim biszkoptem, który można również lekko nasączyc. Pozostały krem rozprowadzic na wierzchu ciasta.
Bezy pokruszyc, ale nie za drobno i posypac nimi górną warstwę kremu tak aby pokryły całą powierzchnię. Na koniec bezy oprószyc cieniutką wartewką kakałka. Smacznego