Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kruche ciasto z malinami,doskonałe do kawy lub herbaty
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9799
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5148
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 678
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9799
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5148
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 678
Składniki
30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia
Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.
Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.
Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.
Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.