Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kruche ciasto z malinami,doskonałe do kawy lub herbaty
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia
Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.
Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.
Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.
Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.