Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zawsze wychodzi,bardzo łatwe i nie drogie:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Jajka ubijać z cukrem do czasu aż się rozpuści, następnie dodać make ziemniaczana,pszenna i proszek do pieczenia,dokładnie wymieszać.
Później dodać ciepła roztopiona margarynę i całość dobrze wymieszać.Formę do baki lub keksa posmarować tłuszczem.
Ciasto wlać do foremki,zostawić tylko 4-5 łyżek do tego dodać 1-2 łyżki kakao i wlać na ciasto wtedy będą bardzo ładne wzorki w środku ciasta.Piec w temp.190-200stopni ok.50min.
Babkę można później posypać cukrem pudrem lub polać polewa. SMACZNEGO!!!!!