Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszna rolada z bananem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Jajka rozbij. Białka ubij z cukrem kryształem. Cały czas ubijając, dodaj żółtka, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystkie .
Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 170° C. Ciepłe ciasto wyłóż na wilgotną ściereczkę, usuń papier, a biszkopt ostrożnie zroluj.
Zagotuj szklankę mleka. Mąkę krupczatkę rozprowadź w 1/2 szklanki zimnego mleka. Wlej do gorącego mleka i mieszając, zagotuj. Powstały budyń przykryj folią i ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem i wanilinowym. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu.
Ciasto odwiń ze ściereczki i rozsmaruj masę budyniową. Na dłuższym brzegu ułóż trzy obrane banany i zwiń w roladę. Mascarpone ubij ze śmietaną kremówką i łyżką cukru pudru. Roladę posmaruj powstałym kremem i posyp pistacjami.
Czas przygotowania: 40 minŹródło: Na żywo