Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9310
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1958
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3983
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 481
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 329
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9310
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1958
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3983
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 481
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 329
Składniki
Wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Jabłka obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce -na dużych oczkach, dodać ¼ szklanki cukru i podsmażyć. Dodać cynamon.
Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na Przygotowaną blachę. Następnie wyłożyć jabłka ( można posypać bułką tartą) i przykryć drugą częścią ciasta
Włożyć do piekarnika, piec ok. 45 min. w temp. 175-180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, ciasto jest gotowe do spożycia, Życzę smacznego :)