Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3909
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29949
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3909
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29949
Składniki
Wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Jabłka obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce -na dużych oczkach, dodać ¼ szklanki cukru i podsmażyć. Dodać cynamon.
Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na Przygotowaną blachę. Następnie wyłożyć jabłka ( można posypać bułką tartą) i przykryć drugą częścią ciasta
Włożyć do piekarnika, piec ok. 45 min. w temp. 175-180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, ciasto jest gotowe do spożycia, Życzę smacznego :)