Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38368
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38368
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
Jabłka obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce -na dużych oczkach, dodać ¼ szklanki cukru i podsmażyć. Dodać cynamon.
Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na Przygotowaną blachę. Następnie wyłożyć jabłka ( można posypać bułką tartą) i przykryć drugą częścią ciasta
Włożyć do piekarnika, piec ok. 45 min. w temp. 175-180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, ciasto jest gotowe do spożycia, Życzę smacznego :)