Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak sobie siedziałam i myślałam, a że miałam jedno ciasto francuskie więc wymyśliłam :
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, posmarować masą.
Całość zawinąć z masą w rulon,
Przycisnąć ręką.
Następnie nożem ucinać po około 1,5 - 2 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uciętym do dołu.
Jajko roztrzepać widelcem,
Posmarować ciasteczka,
Następnie tępą częścią noża ugnieść środek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia.
Są naprawdę przepyszne i szybkie w wykonaniu, nadają się dla dzieci oraz niespodziewanych gości. Polecam serdecznie.