Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny bananowy tort"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i cukier waniliowy. Chwilę miksuj, a potem kolejno dodawaj żółtka. Dalej miksując, wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz olej. Połącz.
Ciasto wlej do tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 40 min. Wyjmij i przestudź. Krem przygotuj według przepisu. Jednego banana obierz i drobno posiekaj. Dodaj do kremu, zmiksuj na gładką masę.
Wystudzone ciasto przekrój na 2 blaty, nasącz je sokiem bananowym. Pozostałe banany obierz, pokrój w plasterki. Spody przełóż bananami oraz przygotowanym kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj pozo- stałym kremem.
Czas ok. 70 min; porcja – 510 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety