Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
roztopić margarynę
wszystkie składniki(łącznie z dżemem) dać do miski i dokładnie wymiksować
piec w piekarniku nagrzanym do ok 190 stopni około godziny. W czasie pieczenia dobrze jest sprawdzić wykałaczką lub jakimś patyczkiem piernik gdyż często wygląda na upieczony a w środku jest surowe ciasto.
opcjonalnie można przekroić piernik i posmarować dżemem bądź marmoladą. Ja do ciasta użyłam dżemu śliwkowego własnej roboty a posmarowałam go marmoladą truskawkową.
piernik piekę zawsze w wąskiej brytfance o wymiarach (na oko :) ) 8 na 27 cm