Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457800
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457800
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
roztopić margarynę
wszystkie składniki(łącznie z dżemem) dać do miski i dokładnie wymiksować
piec w piekarniku nagrzanym do ok 190 stopni około godziny. W czasie pieczenia dobrze jest sprawdzić wykałaczką lub jakimś patyczkiem piernik gdyż często wygląda na upieczony a w środku jest surowe ciasto.
opcjonalnie można przekroić piernik i posmarować dżemem bądź marmoladą. Ja do ciasta użyłam dżemu śliwkowego własnej roboty a posmarowałam go marmoladą truskawkową.
piernik piekę zawsze w wąskiej brytfance o wymiarach (na oko :) ) 8 na 27 cm