Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4760
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 84
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 198
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 93
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4760
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 84
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 198
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 93
Składniki
Rabarbar opłucz, pokrój na kawałki. Włóż go do garnka, zalej wodą. Wsyp cukier waniliowy, gotuj 4 minuty. Odcedź i osącz.
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, masło oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Spód i brzegi wylep ciastem. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wsyp proszek budyniowy. Dodaj pozostałe jajka oraz skórkę cytrynową. Wymieszaj wyłóż na spód.
Wierzch przykryj kawałkami rabarbaru. Piecz 50 minut w 200 st. C. W połowie pieczenia tarty, przykryj ją kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto pozostaw jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.