Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1191
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1191
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Rabarbar opłucz, pokrój na kawałki. Włóż go do garnka, zalej wodą. Wsyp cukier waniliowy, gotuj 4 minuty. Odcedź i osącz.
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, masło oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Spód i brzegi wylep ciastem. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wsyp proszek budyniowy. Dodaj pozostałe jajka oraz skórkę cytrynową. Wymieszaj wyłóż na spód.
Wierzch przykryj kawałkami rabarbaru. Piecz 50 minut w 200 st. C. W połowie pieczenia tarty, przykryj ją kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto pozostaw jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.