Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puch. Masło rozpuścić. Do utartych jajek dodać mąkę,pr.do pieczenia,cukier waniliowy,startą skórkę z cytryny,jogurty,oraz przestudzone masło ,wszystko zmiksować. Blachę 25/34 cm wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto,zostawić 4-5 łyżek ciasta na kruszonkę. Obrany rabarbar i pokrojony w kilku cm.paski dać na ciasto. Do odstawionego ciasta dodać mąki tyle ile się zarobi by powstała niby kruszonka.
Posypać ciasto kruszonką i dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Ciasto piec do złotego koloru. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!