Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne szwedzkie ciasto z rabarbarem. A cynamonowa skorupka na wierzchu jest obłędnie pyszna :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5552
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7754
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5320
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5552
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7754
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5320
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki o długości ok. 1 cm. Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy przesiana mąkę i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na cieście rozsypujemy pokrojony rabarbar. Na rabarbarze rozkładamy wiórki zimnego masła (polecam użycie łopatki do krojenia sera). Wierzch posypujemy brązowym cukrem i szczyptą cynamonu. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut do suchego patyczka. Ostudzone ciasto możemy posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego :)