Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne szwedzkie ciasto z rabarbarem. A cynamonowa skorupka na wierzchu jest obłędnie pyszna :)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki o długości ok. 1 cm. Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy przesiana mąkę i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na cieście rozsypujemy pokrojony rabarbar. Na rabarbarze rozkładamy wiórki zimnego masła (polecam użycie łopatki do krojenia sera). Wierzch posypujemy brązowym cukrem i szczyptą cynamonu. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut do suchego patyczka. Ostudzone ciasto możemy posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego :)