Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masę jak najbardziej jeszcze kiedyś wykorzystam bo jest na prawdę bardzo smaczna, ale np do tarty bo w tym połączeniu z krakersami mnie osobiście nie smakuje
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 219
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 219
Składniki
Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy.
Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz ekstrakt z wanilii i malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy 250 g wiórek, i mieszamy łyżką.
Wykładamy blachę (20x30) folią aluminiową, układamy warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy. Posypujemy resztą wiórek, dociskamy ręką bądź łyżką. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.