Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź, a żółtka utrzyj na puszystą masę razem z cukrem. Białka ubij. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Do masy żółtkowej wsyp obie mąki z proszkiem, zmiksuj. Potem dodaj pianę z białek. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką. Rozsmaruj na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Biszkopt piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st.
Od razu po wyjęciu z piekarnika biszkopt posmaruj dżemem. Ciasno zwiń. Odłóż do wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina