Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cappuccino"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj 3 łyżki cappuccino. Zmiksuj. Ciasto wylej na pergamin. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj z kostką masła i cukrem pudrem. Wsyp do kremu dwie łyżki prawdziwej kawy i wymieszaj. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, trochę odłóż do posmarowania wierzchu. Zwiń roladę. Posmaruj wierzch kremem i posyp prawdziwą kawą. Schłodź.
CZAS: około 1,5 godziny
Pani Iwona Zalepińska mieszka w WudzyniuŹródło: Dobry Tydzień