Wypróbowany przepis na "Rolada cappuccino"
Rolada cappuccino
Składniki
- Biszkopt: 6 jajek
- 6 łyżek mąki tortowej
- 3 łyżki cappuccino
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru. Krem: pół litra mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 1 kostka masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki prawdziwej kawy sypkiej
Składniki
- Biszkopt: 6 jajek
- 6 łyżek mąki tortowej
- 3 łyżki cappuccino
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru. Krem: pół litra mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 1 kostka masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki prawdziwej kawy sypkiej

Etapy przygotowania
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj 3 łyżki cappuccino. Zmiksuj. Ciasto wylej na pergamin. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj z kostką masła i cukrem pudrem. Wsyp do kremu dwie łyżki prawdziwej kawy i wymieszaj. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, trochę odłóż do posmarowania wierzchu. Zwiń roladę. Posmaruj wierzch kremem i posyp prawdziwą kawą. Schłodź.
CZAS: około 1,5 godziny
Pani Iwona Zalepińska mieszka w WudzyniuŹródło: Dobry Tydzień
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 589
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 589


Składniki
- Biszkopt: 6 jajek
- 6 łyżek mąki tortowej
- 3 łyżki cappuccino
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru. Krem: pół litra mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 1 kostka masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki prawdziwej kawy sypkiej
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj 3 łyżki cappuccino. Zmiksuj. Ciasto wylej na pergamin. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj z kostką masła i cukrem pudrem. Wsyp do kremu dwie łyżki prawdziwej kawy i wymieszaj. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, trochę odłóż do posmarowania wierzchu. Zwiń roladę. Posmaruj wierzch kremem i posyp prawdziwą kawą. Schłodź.
CZAS: około 1,5 godziny
Pani Iwona Zalepińska mieszka w WudzyniuŹródło: Dobry Tydzień