Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 166
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 166
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj z masłem, dodaj jajka, żółtka i śmietanę, szczyptę soli, przesiany cukier puder i drożdże.
Wszystkie składniki połącz, ciasto zagnieć, podziel na dwie części, każdą rozwałkuj cienko, by powstał prostokąt.
Na rozwałkowane ciasto równomiernie rozsmaruj masę makową wymieszaną z posiekanymi orzechami, zostawiając od brzegów 2 cm wolnej przestrzeni przy dłuższych bokach.
Zwiń ciasto w rulony, owiń w pergamin, zostawiając niewielką wolną przestrzeń i pozostaw do wyrośnięcia.
Piecz 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C, po upieczeniu i wystudzeniu polukruj i udekoruj bakaliami.