Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi białka z pączków,jakoś szkoda wyrzucić,w kuchni nic nie może się zmarnować.Więc na szybko powstała ta rolada,którą serdecznie polecam:)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Białka ubić na sztywno.Dodać cukier i dalej ubijać.Pod koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną,wymieszać delikatnie szpatułką. Na blachę z piekarnika dać papier do pieczenia,na papier wyłożyć pianę i wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.i piec góra-dół 25min. Po upieczeniu wyjąć na ściereczkę i zwinąć. Masło utrzeć z cukrem pudrem.Dodać zimną zaparzoną kawę w odrobinie wody.Miksować. Pod koniec wlewać po odrobinie rumu cały czas miksować aż cały alkohol dodamy. Ciasto białkowe rozwinąć,posmarować masą,zawinąć i dać w chłodne miejsce do zastygnięcia. Posypać po wierzchu kakao. Przed krojeniem nóż zamaczać w gorącej wodzie.
Smacznego życzę!