Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi białka z pączków,jakoś szkoda wyrzucić,w kuchni nic nie może się zmarnować.Więc na szybko powstała ta rolada,którą serdecznie polecam:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2758
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 735
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2758
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 735
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Białka ubić na sztywno.Dodać cukier i dalej ubijać.Pod koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną,wymieszać delikatnie szpatułką. Na blachę z piekarnika dać papier do pieczenia,na papier wyłożyć pianę i wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.i piec góra-dół 25min. Po upieczeniu wyjąć na ściereczkę i zwinąć. Masło utrzeć z cukrem pudrem.Dodać zimną zaparzoną kawę w odrobinie wody.Miksować. Pod koniec wlewać po odrobinie rumu cały czas miksować aż cały alkohol dodamy. Ciasto białkowe rozwinąć,posmarować masą,zawinąć i dać w chłodne miejsce do zastygnięcia. Posypać po wierzchu kakao. Przed krojeniem nóż zamaczać w gorącej wodzie.
Smacznego życzę!