Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada orzechowo-czekoladowa"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1412
Polecam.
Odsłon: 219
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1412
Polecam.
Odsłon: 219
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Składniki
Rozgrzej szklankę nutelli na patelni, aż zacznie się gotować. Wrzuć do środka posiekane orzechy. Przełóż krem do miski, przykryj i schłódź, by zgęstniał.
Ubijaj jajka z cukrem ok. 8 minut. Wymieszaj resztę nutelli z gorącą wodą. Delikatnie połącz te dwie masy. Wsyp mąkę, proszek i sodę. Wylej ciasto na blachę, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz 12-15 minut. Posmaruj środek połową czekoladowej masy (patrz ramka). Pozostały krem nałóż na wierzch ciasta. Posiekaj czekoladę i resztę orzechów i udekoruj nimi roladę.
Jak to zrobić?
Zwijamy roladę: Gorące ciasto wykładamy z blachy na papier lub płócienną ściereczkę. Zwijamy od razu i zostawiamy do wystygnięcia. Potem ostrożnie rozwijamy i smarujemy połową nadzienia.Źródło: Olivia