Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada śmietanowa to sposób na piękne i efektowne ciasto. Pysznie smakuje i pięknie wygląda na stole. Nikt jej się nie oprze. Jest prosta do zrobienia i składa się z niewielu składników.
Blacha z piecyka, łyżki, 2 duże miski, 2 małe miski, mikser, łyżeczka, papier do pieczenia, szklanka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 139
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 92
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 380
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 139
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 92
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 380
Składniki
Najpierw rozpuszczamy jedną galaretkę w 2 szklankach gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy białka dodajemy cukier i ubijamy do gęstej masy. Dodajemy żółtka i ucieramy jeszcze kilka minut. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Wykładamy na dużą blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C 25 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu ciepłe ciasto zawijamy w ściereczkę i odkładamy do wystudzenia.
Rozpuszczamy drugą galaretkę w pół szklance gorącej wody. Studzimy. Ubijamy śmietankę i pod koniec dodajemy ostudzona galaretkę. Rozwijamy ciasto smarujemy masą, (można zostawić 3 łyżki do dekoracji,) w środku układamy kawałki zastygniętej galaretki. Zawijamy roladę. Smarujemy masą i dekorujemy.