Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa. Przepis siostry Anastazji"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Składniki
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać rozmrożony szpinak, doprawić do smaku, chwilę dusić. Gotowy wyłożyć na sitko. Do przestudzonego szpinaku dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać w szpinak. Całość wylać równomiernie na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec.
Jajka i obraną marchewkę ugotować, pokroić w kostkę. Ogórka i pieczarki pokroić. Masło utrzeć, dodać roztopiony ser i pozostałe . Farsz rozprowadzić na szpinaku, zwinąć w rulon, przykryć, schłodzić.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień