Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z bananami i bitą śmietaną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Podgrzej połowę śmietany. Posiekaj 125 g czekolady i stop ją w gorącej śmietanie, mieszając. Masę?? przełóż do miski, przykryj folią i schładzaj 6 godzin.
Rozbij jajka. Białka ubij z wodą mineralną, dosypując cukier i dodając po jednym żółtku. Połącz oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i masą jajeczną. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadź. Piecz w temperaturze 200 °C ok. 12 minut. Wyłóż biszkopt na ściereczkę. Banany obierz i skrop sokiem z cytryny. Krem czekoladowy wymieszaj i rozmiksuj na niskich obrotach.
Na ciasto wyłóż masę czekoladową, lekko ją rozsmarowując. Na to, w dwóch rzędach wzdłuż, połóż banany. Zwijaj biszkopt krótszą stroną.
25 g czekolady posiekaj i stop w kąpieli wodnej. Nieco ostudź. Pozostałą śmietanę ubij na sztywno i posyp cukrem wanilinowym. Roladę obłóż śmietaną i polej strużkami czekolady. Czas przygotowania: 40 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 260 kcal.Źródło: Na żywo