Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem z wątróbki"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mięso rozetnij tak, żeby powstał płat. Rozbij go. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Wątróbkę usmaż z cebulą, zmiel, wymieszaj z bułką, jajkami i posiekanym tymiankiem.
Masę dopraw, ułóż na mięsie, zroluj ciasno, obwiąż sznurkiem. Obsmaż na oliwie. Piecz w 180 st. C przez 90 minut.
RADA: Farsz będzie bardziej delikatny, jeśli białka ubijesz na sztywną pianę.Źródło: Olivia