Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z farszem z wątróbki"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso rozetnij tak, żeby powstał płat. Rozbij go. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Wątróbkę usmaż z cebulą, zmiel, wymieszaj z bułką, jajkami i posiekanym tymiankiem.
Masę dopraw, ułóż na mięsie, zroluj ciasno, obwiąż sznurkiem. Obsmaż na oliwie. Piecz w 180 st. C przez 90 minut.
RADA: Farsz będzie bardziej delikatny, jeśli białka ubijesz na sztywną pianę.Źródło: Olivia