Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna roladka, z tym co lubimy najbardziej :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Robimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku. odstawiamy do wystygnięcia. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy w garnku podlewając 3 łyżki wody. Jak są już usmażone wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, zostawiamy by wystygły, ja takie lekko wystudzone wstawiłam do lodówki by szybciej wystygły. Jak galaretka jest chłodna ale płynna, ubijamy śmietankę na sztywno. Do ubitej śmietanki wlewamy galaretkę i nadal chwilkę ubijamy. Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i zostawiamy by zastygła. Gdy jabłka są chłodne wykładamy je na bitą śmietanę i delikatnie zwijamy roladę. Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.