Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z kaczki"
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Usuń kości z kaczki w taki sposób, by powstał jak największy płat mięsa ze skórą. Wyłóż je na drewnianą deseczkę i rozbij przez folię spożywczą.
Natkę posiekaj, bułki pokrój w kostkę. wrzuć do miski. Dodaj jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i roztopione masło. Wymieszaj.
Na oprószonym solą i pieprzem płacie mięsa połóż plastry boczku i farsz, a potem pokrojone pory i czosnek. Zwiń i zwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do formy, posyp kminkiem, obłóż tymiankiem i podlej wodą. Piecz około 70 minut w temperaturze 190 stopni C do miękkości.Źródło: Tele Tydzień