Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z kaczki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2502
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 227
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2502
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 227
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Składniki
Usuń kości z kaczki w taki sposób, by powstał jak największy płat mięsa ze skórą. Wyłóż je na drewnianą deseczkę i rozbij przez folię spożywczą.
Natkę posiekaj, bułki pokrój w kostkę. wrzuć do miski. Dodaj jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i roztopione masło. Wymieszaj.
Na oprószonym solą i pieprzem płacie mięsa połóż plastry boczku i farsz, a potem pokrojone pory i czosnek. Zwiń i zwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do formy, posyp kminkiem, obłóż tymiankiem i podlej wodą. Piecz około 70 minut w temperaturze 190 stopni C do miękkości.Źródło: Tele Tydzień