Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z kremem malinowym"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 55
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 353
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3621
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 55
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 353
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3621
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodaj cukier oraz 4 łyżki gorącej wody, zmiksuj. Następnie dosypuj mąkę, delikatnie mieszając. Ciasto przelej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 12-15 min w temperaturze 180°C. Ściereczkę posyp cukrem pudrem, wyłóż gorące ciasto i usuń papier. Zwiń razem ze ściereczką, formując roladę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Maliny z cukrem podgrzewaj, aż owoce się rozpadną. Przetrzyj przez sitko. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dosypując cukier puder. Wciąż miksując, wlej mus malinowy i przestudzoną żelatynę. Krem wstaw do lodówki, by lekko stężał.
Brzoskwinie pokrój w paski. Ostudzoną roladę rozwiń, posmaruj kremem, rozłóż brzoskwinie. Zwiń i włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem, pozostałą ubitą śmietanką, malinami i posiekanymi pistacjami.
50 minut. Porcja: 250 kilokalorii
Nie przedłużaj czasu pieczenia biszkoptu, bo się wysuszy i popęka przy zwijaniu.Źródło: Świat i Ludzie