Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kremem serowym"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz. Pozostaw kilka całych gałązek do dekoracji, a resztę owoców oderwij od gałązek. Jajka i żółtka ubij z cukrem waniliowym oraz 2/3 szklanki cukru. Dodaj obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz około 12 minut w temperaturze 200oC.
Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę i od razu zwiń (razem ze ściereczką). Wystudź. Twaróg utrzyj z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i resztą cukru.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem serowym. Posyp porzeczkami. Zwiń. Schładzaj godzinę. Gotowe ciasto udekoruj gałązkami porzeczek i posyp cukrem pudrem.
godz.; Porcja: 260 kcal; Cena porcji: 1,30 zł;Źródło: Naj