Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z kurczaka z jajem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6 porcji
Na ciepło świetne danie obiadowe. Na zimno doskonale zastąpi wędlinę. Iwona Cieplik z Milicza
Filety lekko rozbijam tłuczkiem i układam obok siebie tworząc jeden duży płat mięsa. Posypuję szczyptą suszonego tymianku, pieprzem i solą.
Wątróbkę kroję w drobną kostkę i łączę z mięsem mielonym. Dodaję drobno pokrojoną cebulę, sporo posiekanej natki, 1/2 łyżeczki majeranku, szczyptę tymianku, łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki soli oraz jajko. Dokładnie mieszam.
Masę rozkładam na środku filetów, a na niej ugotowane jajka. Zwijam i w kilku miejscach związuję grubą nicią. Roladę wkładam do brytfanki, obkładam wiórkami masła, posypuję majerankiem i przyprawą do drobiu. Wkładam też kilka gałązek natki i ząbki czosnku.
Piekę w 200°C około 40 minut. Roladę podaję pokrojoną w grube plastry.Źródło: Kobieta i życie