Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z kremem to szybkie ,proste i bardzo smaczne ciasto ....
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1361
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1361
Składniki
Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru następnie , dodać żółtka Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ). Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po upieczeniu roladę zwijamy razem z papierem jeszcze ciepłą. Blacha 42 x 37 cm Piec w temperaturze 180 stopni . -1 galaretka wiśniowa ( rozpuścić w 1 szklance wody) Masło połączyć z masą krówkową o smaku czekoladowym za pomocą miksera (odłożyć 2-3 łyżki do posmarowania wierzchu) Biszkopt nakropić ,wyłożyć przygotowaną masę rozprowadzić po całości ,na brzeg rolady poukładać stężałą galaretkę zwinąć roladę. Wierzch posmarować masą i posypać starta czekoladą deserową lub mleczną.
Smacznego !!!!