Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ciasto na świąteczny stół.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7156
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać mąkę wymieszać, białka ubić z drugą połową cukru, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Ciepłe ciasto zwinąć razem z papierem. Orzechy zmielić i delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Ciasto rozwinąć, wyjąć papier, posmarać kremem, ponownie zwinąć, polać polewą i ozdobić świątecznie.