Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10710
Polecam.
Odsłon: 269
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 28
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10710
Polecam.
Odsłon: 269
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 28
Składniki
ubić białka na sztywno dodawać po łyżce cukru , ubijać , dodać żółtka i dalej ubijać. masę jajeczną podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę i po pół łyżeczki proszku do pieczenia, wysmarować dużą formę dać papier i wylewać wzdłuż formy jasny na przmian z ciemnym ciastem, upiec , wyjąć z formy zdjąć papier, zawinąć roladę w ściereczkę niech ostygnie,
masa: jajka z cukrem ubić na parze, masło utrzeć dodawać masę jajeczną wystudzoną do masła i ucierać rozłożyć roladę posmarowac masą , dać marmoladę i zawinąć roladę.