Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 756
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 809
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 163
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 91
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 178
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 756
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 809
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 163
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 91
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 178
Składniki
Maslo o temperaturze pokojowej miksujemy z cukrem, kolejno dodajemy jajka.make pszenna i zmiksowane na make migdaly,rodzynki i na koncu proszek do pieczenia. Odkladamy na 15' do lodowki po czym formujemy kulki wielkosci orzecha wloskiego,obtaczamy w platkach kukurydzianych i ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w odstepach 3cm od siebie. Kazda kulke lekko splaszczamy. Pieczemy 30' w 180° Make migdalowa mozna zastapic zwykla maka pszenna.