Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rumowy keks na białkach"
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 392
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 325
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 392
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 325
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 188
Składniki
Orzechy, rodzynki, pokrojone morele i żurawinę wymieszaj z mieszanką keksową. Bakalie obtocz w mące ziemniaczanej.
Masło stop, ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Ubijając, wsypuj cukier. Mąkę i proszek przesiej. Mieszając, dodawaj po łyżce do piany na przemian z masłem. Wlej rum, wsyp bakalie, połącz.
Ciasto wlej do formy keksowej, wyrównaj. Piecz ok. 45 min w 180°C. Udekoruj lukrem i bakaliami.
Długo zachowuje świeżość. Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej WsiŹródło: Chwila dla Ciebie