Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja na początek dnia. Pełne chrupiących ziaren i aromatycznych przypraw, te bułeczki są nie tylko smaczne, ale także sycące i odżywcze. Zacznijmy od samego wyglądu - złociste, chrupiące skórki, które kuszą zapachem i obietnicą smaku. Gdy kroisz je na pół, uwalniają one swoje bogactwo - aromatyczne nasiona, które dodają im chrupkości i nutę wyjątkowego smaku. Każdy kęs to połączenie delikatności wewnętrznej struktury bułeczki z chrupkością ziaren, które rozpryskują się w ustach, uwalniając swoje bogactwo smaków. Podawane z ulubionym dżemem, masłem czy serem, te śniadaniowe bułeczki są idealnym uzupełnieniem każdego poranka, dodając energii i dobrego nastroju na cały dzień.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
1. W misce lub naczyniu miksującym wsyp mąkę, sól, cukier, wkrusz drożdże, wlej mleko oraz rozpuszczone masło. Wyrabiaj ciasto, aż składniki się połączą. Następnie odstaw je na jedną godzinę, aby wyrosło.
2. Po upływie godziny wyłóż ciasto na oprószony mąką blat i podziel je na 6 równych porcji. Z każdej porcji uformuj kształt podłużnej bułeczki.
3. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Każdą bułeczkę delikatnie posmaruj roztrzepanym jajkiem, a następnie posyp nasionami, które dodadzą im chrupkości i aromatu. 5. Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C, aż staną się pięknie złociste.
6. Gotowe bułeczki można podać na ciepło lub ostudzić i przechowywać na później. 7. Teraz pozostaje tylko cieszyć się tym chrupiącym, aromatycznym śniadaniem! Smacznego!