Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rureczki też na specjalne życzenie córek na Dzień Dziecka :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1336
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2938
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1795
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1336
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2938
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1795
Składniki
Zagniatamy ciasto kruche, dodajemy śmietanę jak nam się nie chce zlepić (u mnie ok 3 łyżki). Wstawiamy do lodówki by odpoczęło. Wałkujemy na cienki placek, kroimy na paski 2 centymetrowe. Owijamy paskami foremki na rurki posmarowane tłuszczem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Upieczone delikatnie ściągamy by nie pokruszyć i nawijamy następne aż do wykończenia ciasta.
Na mleku gotujemy budyń z cukrem, pod koniec gotowania wsypujemy galaretkę agrestową i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce by wystygła. Do chłodnego budyniu dodajemy margarynę i ucieramy pod koniec wsypując mleko w proszku. Gotową masą napełniamy nasze rurki rękawem cukierniczym. Czekoladę rozpuszczamy na parze, wkładamy do torebki foliowej, ucinamy koniuszek i dekorujemy rurki. SMACZNEGO