Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rureczki też na specjalne życzenie córek na Dzień Dziecka :)
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1256
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 53
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1256
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 53
Składniki
Zagniatamy ciasto kruche, dodajemy śmietanę jak nam się nie chce zlepić (u mnie ok 3 łyżki). Wstawiamy do lodówki by odpoczęło. Wałkujemy na cienki placek, kroimy na paski 2 centymetrowe. Owijamy paskami foremki na rurki posmarowane tłuszczem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Upieczone delikatnie ściągamy by nie pokruszyć i nawijamy następne aż do wykończenia ciasta.
Na mleku gotujemy budyń z cukrem, pod koniec gotowania wsypujemy galaretkę agrestową i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce by wystygła. Do chłodnego budyniu dodajemy margarynę i ucieramy pod koniec wsypując mleko w proszku. Gotową masą napełniamy nasze rurki rękawem cukierniczym. Czekoladę rozpuszczamy na parze, wkładamy do torebki foliowej, ucinamy koniuszek i dekorujemy rurki. SMACZNEGO