Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku waniliowym do większych foremek. Takie rurki są idealne do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 26 dużych rurek.
nóż do pizzy, foremki do rurek, piekarnik, mikser,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2020
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2020
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 26 równych pasków, po 13 pasków z opakowania. Paski ciasta nawijamy na posmarowane masłem foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam małej foremki od rurek. Krem robimy według instrukcji podanej na opakowaniu. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!