Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem nie odłącznie kojarzą się ze smakami dzieciństwa. Jest to taki słodki powrót do wspomnień i niesamowita radość. Najpopularniejsze są oczywiście rurki z kremem na bazie ciasta francuskiego. Dziś jednak chciałam bym was zachęcić do wypróbowania rurek z kremem na cieście kruchym. Jest to deser równie kruchy i równie smaczny. Ciasto kruche sprawia, iż rurki nabrały niezwykłego smaku i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego przepisu. Polecam!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewam. Dodaje zimne masło i jajka. Zagniatam gładkie ciasto. Odstawiam do lodówki na dwie godziny, aby nieco się schłodziło. Zimne ciasto wyjmuję z lodówki. Wałkuje cienko, a następnie kroję na 10-12 pasków. Każdy pasek owijam na specjalną formę do rurek z kremem, wcześniej wysmarowana masłem. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Wystudzone rurki napełniam bitą śmietaną. Możemy udekorować cukrem pudrem.