Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem nie odłącznie kojarzą się ze smakami dzieciństwa. Jest to taki słodki powrót do wspomnień i niesamowita radość. Najpopularniejsze są oczywiście rurki z kremem na bazie ciasta francuskiego. Dziś jednak chciałam bym was zachęcić do wypróbowania rurek z kremem na cieście kruchym. Jest to deser równie kruchy i równie smaczny. Ciasto kruche sprawia, iż rurki nabrały niezwykłego smaku i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego przepisu. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewam. Dodaje zimne masło i jajka. Zagniatam gładkie ciasto. Odstawiam do lodówki na dwie godziny, aby nieco się schłodziło. Zimne ciasto wyjmuję z lodówki. Wałkuje cienko, a następnie kroję na 10-12 pasków. Każdy pasek owijam na specjalną formę do rurek z kremem, wcześniej wysmarowana masłem. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Wystudzone rurki napełniam bitą śmietaną. Możemy udekorować cukrem pudrem.