Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napotkałam jeszcze w sklepie piękne truskawki i od razu postanowiłam przygotować znaleziony niedawno przepis na rurki z kremem truskawkowym. Krem ma śliczny kolor i jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam!
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 9
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 979
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 822
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2278
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1027
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 9
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 979
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 822
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2278
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1027
Składniki
Ciasto: z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i schładzamy godzinę w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość 2-3mm i kroimy w paski 2-3 cm szerokie i długie na 25cm. Foremki do rurek smarujemy masłem. Na każdą foremkę nawijamy pasek zaczynając o węższej części. Rurki obtaczamy w drobnym cukrze i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rurki pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Zdejmujemy z foremek i studzimy.
Krem: mus z truskawek (zmiksowane truskawki) wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i zagotowujemy. Budyń (proszek) rozpuszczamy w soku jabłkowym, wlewamy do gotującego się musu i mieszamy aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony budyń miksujemy z masłem. Krem przekładamy do szprycy i napełniamy rurki. Schładzamy w lodówce.