Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napotkałam jeszcze w sklepie piękne truskawki i od razu postanowiłam przygotować znaleziony niedawno przepis na rurki z kremem truskawkowym. Krem ma śliczny kolor i jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1339
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1760
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9080
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1339
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1760
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9080
Składniki
Ciasto: z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i schładzamy godzinę w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość 2-3mm i kroimy w paski 2-3 cm szerokie i długie na 25cm. Foremki do rurek smarujemy masłem. Na każdą foremkę nawijamy pasek zaczynając o węższej części. Rurki obtaczamy w drobnym cukrze i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rurki pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Zdejmujemy z foremek i studzimy.
Krem: mus z truskawek (zmiksowane truskawki) wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i zagotowujemy. Budyń (proszek) rozpuszczamy w soku jabłkowym, wlewamy do gotującego się musu i mieszamy aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony budyń miksujemy z masłem. Krem przekładamy do szprycy i napełniamy rurki. Schładzamy w lodówce.