Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ucierać. Dodawać pomieszane mąki. Następnie pianę z białek. Powidła pomieszać z żółtkiem. Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy wyłożyć 3 - 4 łyżki ciasta i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiec ok 15 min, aż zrobi się brązowa skórka. Następnie wyjąć ciasto i posmarować powidłami i na powidła wyłożyć kolejną warstwę ciasta - 3- 4 łyżki. Włożyć do piekarnika i zapiec. Czynność powtarzać aż do wyczerpania ciasta i powideł. Trwa to ok 75 minut. W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao i wodę. Podgrzewać i mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Do wystudzonej lekko polewy dodać morwę. Taką polewę wylać na wystudzony sękacz. Smacznego.