Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Mamy nadchodzi wielkimi krokami. Przygotowałam na ten dzień pyszne, ozdobne ciasteczka. Serduszka są super, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są idealnym prezentem dla mamy.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 95
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6863
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 264
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 479
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 95
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6863
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 264
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 479
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 0,8 cm (oczywiście mniej więcej ????) i wykrawamy serduszka. Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 170 °C.
Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej, przekładamy do dwóch rożków papierowych lub małych woreczków do szprycowania i dekorujemy dowolnie ciasteczka.