Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Mamy nadchodzi wielkimi krokami. Przygotowałam na ten dzień pyszne, ozdobne ciasteczka. Serduszka są super, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są idealnym prezentem dla mamy.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 820
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 820
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 0,8 cm (oczywiście mniej więcej ????) i wykrawamy serduszka. Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 170 °C.
Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej, przekładamy do dwóch rożków papierowych lub małych woreczków do szprycowania i dekorujemy dowolnie ciasteczka.