Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie serduszka sernikowe z aromatycznym ciastem cynamonowym.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać cukier, żółtko oraz cynamon i wszystko zmiksować. Następnie dodać margarynę i ponownie zmiksować składniki. Ser, śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy a następnie jajko oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować dokładnie. Podzielić na trzy części i przełożyć do miseczek. Do miseczek dodajemy barwniki spożywcze i dokładnie mieszamy z serem, aż się zabarwią. Do silikonowych foremek serduszek wsypujemy łyżkę ciasta i dokładnie ugniatamy palcami, a na wierzch wylewamy ser. Foremki wkładamy do piekarnika na ok 20 min. w temp. 200''C. Gotowe wyciągamy z foremki i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy. Smacznego !!