Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3022
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 340
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 98
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1913
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12721
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3022
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 340
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 98
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1913
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12721
Składniki
Ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto, jeśli jest za luźne dodać mąki, wysmarować dużą formę tłuszczem i wyłożyć papierem i rozwałkować ciasto, dać na foremkę.
Ser: żółtka utrzeć z cukrem , dodać dudyń , mąkę ziemmiaczaną , olej, proszek do pieczenia i ser - ucierać dodając mleko . Następnie ubić pianę z białek dodać do sera i delikatnie wymieszać . Wlać na ciasto i piec aż sie zarumieni