Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek z pianką i wiśniami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1171
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1171
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia. Dodaj margarynę, 3 żółtka (pół szklanki cukru i białka odłóż). Zagnieć ciasto i wylep nim natłuszczoną blachę.
Utrzyj 3 jajka ze szklanką cukru. Dodaj ser, wsyp suchy budyń, wlej olej i sok wyciśnięty z cytryny. Ucierając, powoli dodawaj ciepłe mleko. Gdy masa będzie jednolita, wrzuć wydrylowane wiśnie. Masę wyłóż na ciasto, w formie.
Piecz 60 minut w temp. 150°C. Po tym czasie wyłóż pianę z 3 białek ubitą z resztą cukru. Piecz ciasto jeszcze 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień