Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki na zimno"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Ciasteczka pokrusz, zagnieć z masłem oraz rozpuszczoną czekoladą. Niskie szklaneczki z szerokim dnem wyłóż folią. Napełnij je masą, dociśnij. Schłodź. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Mascarpone zmiksuj z cukrem oraz ubitą kremówką.
5 łyżek kremu wymieszaj z żelatyną, połącz z resztą kremu. Napełnij szklaneczki. Odstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmij, ozdób plastrami truskawek. Resztę owoców rozgotuj z 2-3 łyżkami cukru żelującego. Podaj do deseru.
Czas 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety