Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty w wykonaniu obiad lub słodki podwieczorek. Placki smakują dorosły i dzieciom. Robię je często, gdy podczas pieczenia sernika zostanie mi niewykorzystany twaróg.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawaj twaróg i mąkę. Dodaj żurawinę. Wymieszaj. Obrane ze skórki jabłka pokrój na małe kawałki. Dodaj do ciasta. Połącz wszystkie składniki. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki ciasta. Formuj owalne placuszki. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj na ciepło. Można podawać je posypane cukrem pudrem, lub polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.