Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty w wykonaniu obiad lub słodki podwieczorek. Placki smakują dorosły i dzieciom. Robię je często, gdy podczas pieczenia sernika zostanie mi niewykorzystany twaróg.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117115
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8057
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1672
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117115
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8057
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1672
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Składniki
Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawaj twaróg i mąkę. Dodaj żurawinę. Wymieszaj. Obrane ze skórki jabłka pokrój na małe kawałki. Dodaj do ciasta. Połącz wszystkie składniki. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki ciasta. Formuj owalne placuszki. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj na ciepło. Można podawać je posypane cukrem pudrem, lub polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.