Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny delikatny sernik. Można dodać rodzynki i inne bakalie i posypać cukrem pudrem
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodawać małymi porcjami ser, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, śmietankę w drugiej misce ubić na sztywno. Odłożyć mikser i łyżką delikatnie wmieszać do masy serowej pianę z białek i ubitą śmietankę. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni grzanie góra i dół i piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 60 minut.