Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny delikatny sernik. Można dodać rodzynki i inne bakalie i posypać cukrem pudrem
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326828
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17060
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326828
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17060
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodawać małymi porcjami ser, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, śmietankę w drugiej misce ubić na sztywno. Odłożyć mikser i łyżką delikatnie wmieszać do masy serowej pianę z białek i ubitą śmietankę. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni grzanie góra i dół i piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 60 minut.