Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny delikatny sernik. Można dodać rodzynki i inne bakalie i posypać cukrem pudrem
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1287
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12147
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1287
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12147
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodawać małymi porcjami ser, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, śmietankę w drugiej misce ubić na sztywno. Odłożyć mikser i łyżką delikatnie wmieszać do masy serowej pianę z białek i ubitą śmietankę. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni grzanie góra i dół i piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 60 minut.