Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty jak obłoczek, rozpływa się w ustach. Przepis na tortownicę 24 cm
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 298
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 298
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Składniki
Nie podaję przepisu na spód, bo każdy ma swoje preferencje. Można robić na herbatnikach, biszkoptach lub kruchym cieście. U mnie sernik został zrobiony na pokruszonych herbatnikach (150 g) wymieszanych z rozpuszczonym masłem (0,5 kostki).
Żółtka ubić do białości z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i zapachem cytrynowym. Masło rozpuścić i lekko przestudzone połączyć z żółtkową masą. Dodać ser z wiaderka i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i bardzo delikatnie połączyć z serową masą. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Ciasto bardzo rośnie. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Udekorować wg uznania.